Image

Suit yourself.

Passform – definitionen av en snygg kostym. Måttbeställ din kostym hos Divanti. Så här går det till…


Vad är en riktigt snygg kostym? Stilen, tyget och den perfekta passformen. Plus det lilla extra som sitter i detaljerna. Läs guidens fem steg om hur du måttbeställer en kostym av oss. 
Så här blir du perfektionist på en timma hos Divanti. ››
Image
Image

1. Tusentals tyger

Varje år läggs ett hundratal nya tyger till klassikerna i vår kollektion. Visst är det många, men när vi guidar dig genom kvalitet, färger och mönster blir det mycket enklare. Du gör ditt personliga val bland tyger som passar kostymens ändamål: business, leisure or party.
Image

2. Snitt och stil

Ganska länge har snittet varit lite smalare och kavajerna lite kortare. Vi vet vad som gäller och vad som kommer. Divanti gör regelbundet resor till Italien för att se vad välklädda bär på gatan och på modemässor. Vi ser vad som kommer att sitta snyggt på dig, i flera år.


Image

3. Perfekt passform

Måttagningen är naturligtvis a och o. Med måttbandets hjälp får du snygga axlar och ett välsittande bröstparti, med mellanlägg (canvas) som ger ett snyggt fall. Kavajens uppbyggnad spelar nämligen stor roll för passform och kvalitet, och att den håller formen efter tvätt.
Image

4. Personliga detaljer

Slag, knäppning, fickor, enkel eller dubbels slits – allt som sätter personlig prägel är möjligt. Hos Divanti bestämmer du också tyg till foder, typ av knapphål, skinn till ärmar och så vidare. Bara en sådan sak som att välja några fina knappar lyfter fram din personliga smak. 

Image

5. Sömnad & justering

Din kostym, kavaj eller skjorta sys upp exakt efter dina mått och önskemål av vår skickliga leverantör. Efter ca 4 veckor får du prova och justera plaggen hos oss, så att du är 100 procent nöjd med passformen.
Tips: Om du ska en kostym till jobbet, beställ ett par extra byxor eftersom de slits mest.Image

Tidsbokning

Perfekt passform och personlig prägel på din kostym, kavaj och skjorta börjar hos Divanti. Boka en timma för måttagning. Maila eller slå oss en signal. 

Vad kostar det?

Måttbeställd kavaj kostar från ca 4.500 kr. Måttbeställd kostym från ca 6.500 kr. Titta in till Divanti med dina önskemål, så ger vi ett pris på dina måttbeställda plagg.